Maduro naredio: Na ulice izlazi 3,2 miliona pripadnika civilne zaštite

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pojačao je patrole civilne zaštite širom zemlje dok njegovi rivali pozivaju na masovne proteste protiv njega.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.11.2019.

09:48

Maduro naredio: Na ulice izlazi 3,2 miliona pripadnika civilne zaštite
Getty/Edilzon Gamez

Maduro je u jučerašnjem obraćanju naredio da 3,2 miliona pripadnika civilne zaštite patrolira ulicama gradova. Naredjenje je izdao dok su oko njega sedeli najviši oficiri.

Naredba je data u trenutku kada je opozicioni lider Hun Gvaido, koji se u januaru na mitingu proglasio za predsednika države i za to dobio podršku i priznanje SAD i još 50 zemalja, pozvao na protest u subotu.

Gvaido tokom prethodnih meseci nije uspevao da okupi veći broj demonstranata. Ipak, više južnoameričkih zemalja je pogodjeno talasom političkih nemira a predsednik Bolivije Evo Morales je u nedelju podneo ostavku.

Maduro je izjavio da "imperijalističke" snage koje su rušile Moralesa žele da sruše i njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: