"Svako ko planira da napadne Izrael tokom dana - neće preživeti noć"

Upozorenje izraelskog ministra odbrane usledilo je samo dan nakon što je zvanično preuzeo svoju novu ulogu.

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2019.

09:45

Foto: EPA-EFE/Abir Sultan/POOL

Svaki terorista koji planira da napadne Izrael tokom dana, neće preživeti noć, zapretio je izraelski ministar odbrane Naftali Bennet.

Benet je ušao u Ministarstvo odbrane u utorak u 11 sati, nekoliko sati nakon što je Izrael izvršio atentat na palestinskog islamskog vođu Bahaa Abu al-Ata u ciljanom ubistvu u pojasu Gaze.

"Juče ujutru, IDF i snage bezbednosti preduzele su vitalne mere za bezbednost Izraela. Al-Ata je delovao protiv građana Izraela i bio je eliminisan. Uradili smo to juče i nećemo prezati od toga da ponovimo isto u budućnosti", rekao je Bennet.

Ubistvo Al-Ate, rekao je izraelski ministar odbrane, trebalo bi da pošalje "jasnu poruku svim neprijateljima: Ko god planira da nas povredi tokom dana, ne može biti siguran da će uspeti tokom noći".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: