"Kurtijeve izjave - deo repertoara iz mračne prošlosti"

"Protivljenje Aljbina Kurtija regionalnoj saradnji i populističke izjave o reciprocitetu u odnosima Beograda i Prištine deo je repertoara iz mračne prošlosti."

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.11.2019.

17:02

Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ

To je izjavio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

"Naš region uveliko kasni sa uspostavljanjem intenzivnije ekonomske saradnje i da su za nama propuštene decenije i brojne propuštene šanse, a jedino što je ishitreno jesu kritike koje Aljbin Kurti upućuje svemu što nije u skladu sa prošlošću u kojoj i dalje živi", naveo je Đurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Reagujući na izjavu Kurtija da je inicijativa o balkanskom "mini-Šengenu", ishitrena, Đurić je poručio da upravo protivljenje lidera Samoopredeljenja regionalnoj saradnji i populističke izjave poput one o reciprocitetu u odnosima Beograda i Prištine deo repertoara iz mračne prošlosti.

Ističe da Kurti nema ni ekonomski plan ni mogućnost da sagleda vizije stabilnog i prosperitetnog regiona i da umesto toga jedino ume da svakodnevno nudi mržnju i šovinizam.

"On je dosledan i metodičan u svojoj retrogradnoj politici zato što je svestan da za ratnohuškačke poglavice poput njega nema mesta u mirnodopskom svetu", zaključio je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: