Suđenje za slučaj "Reket" 3. decembra

Suđenje za slučaj "Reket" počeče 3. decembra. Krivični sud u Skoplju je saopštio da će sudskim većem predsedavati sudija Vaska Nikolovska – Masevska.

Izvor: Beta

Sreda, 13.11.2019.

21:41

Suđenje za slučaj
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

U slučaju su optuženi šoumen Bojan Jovanovski – Boki 13, razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva i Zoran Milevski.

Tužilaštvo za orgnizovani kriminal Makedonije je optužnicu protiv Bokija 13, Janeve i Milevskog u slučaju "Reket" podiglo 10. oktobra, a sud potvrdio 8. novembra.

Optužnica ih tereti da su od novembra prošle godine do aprila ove godine izvukli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, u zamenu da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

Istraga slučaja "Reket" je počela 15. jula. Prvooptuženi Jovanovski i drugoptužena Janeva su pritvoreni, a trećeoptuženi Milevski je septembra pušten u kućni pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: