Vučić: Ulaganja u obrazovanje moraju biti veća

Beograd -- Vučić je nakon obraćanja na 40. Generalnoj konferenciji Uneska istakao da ulaganja u obrazovanje treba da budu veća ali da to ne treba da bude jedina tema.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/  ANDREJ CUKIC
EPA/ ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije je novinarima u Parizu, nakon obraćanja na 40. Generalnoj konferenciji Uneska, istakao da su izmene kroz dualno obrazovanje jedan od razloga za napredak ekonomije u Srbiji, pogotovo od ove školske godine, te da su zbog toga u Srbiju došle i najmoćnije nemačke kompanije u zemlju.

Ministar prosvete Mladen Šarčević imaće danas niz sastanaka u Parizu, koji su veoma značajni za dalje unapredjenje sistema obrazovanja u Srbiji, preneo je danas predsednik Aleksandar Vučić.

"Imamo još mnogo da radimo. Platforma Uneska je značajna za nas. Šarčević će danas imati pet bilateralnih susreta sa predstavnicima pet zemalja, što je važno", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da ulaganja u obrazovanje u budućnosti moraju da budu još veća, ali i primetio da to ne znači da bi svaki put trebalo da se govori samo o povećanju plata, koje su svakako 30 odsto veće danas nego 2014. godine.

"Ne mislim da je to dovoljno, ali ne mislim da to treba da bude jedina tema. Treba i da unapređujemo nastavni kadar, uz, naravno, zahvalnost onima koji danas uče decu, jer moramo da se prilagođavamo onome što se zbiva u svetu", rekao je Vučić.

Moramo da pokažemo da je znanje ono u čemu Srbija ima komparativnu prednost, zaključio je predsednik.

strana 1 od 124 idi na stranu