Problemi za Moralesa na putu za Meksiko

Meksiko Siti -- Bolivijski predsednik Evo Morales, koji je podneo ostavku, uskoro će doputovati u Meksiko, gde je dobio azil.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ Mexican Foreign Ministry/ HANDOUT
EPA-EFE/ Mexican Foreign Ministry/ HANDOUT

Pročitajte još:

Koliko će Meksiko platiti zbog Moralesa?

Podlegao je pritisku posle više od 13 godina: Ko je Evo Morales? VIDEO

Tokom puta imao je problema s dobijanjem dozvola za prelete preko teritorija južnoameričkih zemalja.

To je izjavio ministar spoljnih poslova Meksika Marselo Ebrard, precizirajući da se dolazak Moralesa očekuje oko 11 sati po lokalnom vremenu.

Ebrard je na konferenciji za novinare govorio o "kompleksnim razgovorima" koje su predstavnici njegovog ministarstva tokom noći vodili s diplomatama južnoameričkih zemalja da bi se obezbedio siguran prelet Moralesa u Meksiko Siti, prenosi Rojters.

Morales, koji je ujedno i prvi predsednik izabran iz redova autohtonog naroda Bolivije, u Meksiko je otputovao avionom meksičke vlade iz bolivijskog grada Čimore.

Avion je napravio pauzu u Paragvaju, gde je natočio gorivo.

Morales je na Tviteru objavio da ga boli odlazak iz zemlje iz političkih razloga, ali da će se vratiti jači i energičniji.

Pre nego što je Morales otputovao u Meksiko, vojska je saopštila da će se pridružiti policiji u patroliranju ulicama, a nakon što su, u protestima koji se u toj zemlji održavaju od izbora održanih krajem oktobra, uništene četiri policijske stanice.

strana 1 od 579 idi na stranu