Novi sukob policije i demonstranata u Hongkongu

Hongkong -- Sukobi između demonstranata i policije kod Kineskog univerziteta u Hongkongu, gde su razmenjivani Molotovljevi kokteli i suzavac, doveli do prekida saobraćaja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Depositphotos/ paulwongkwan
Depositphotos/ paulwongkwan

Pročitajte još:

Keri Lam: Okončaćemo proteste

Nakon posebno burnog dana antivladinih demonstracija u Hongkongu, grupa s više od 1.000 demonstranata, od kojih su mnogi nosili policijska odela i maske za lice, okupila se u centru grada u vreme ručka, blokirajući saobraćaj.

Hongkonška policija upotrebila je suzavac u centralnom finansijskom delu grada i ispred Univerziteta Siti da rastera one koji su bacali na njene pripadnike cigle i Molotovljeve koktele

Pošto su se razišli, policija je upotrebila suzavac da bi rasturila preostale demonstrante u Ulici Pider. Uhapšeno je desetak demonstranata.

"Naše društvo se nalazi na ivici totalnog sloma", izjavio je portparol policije na brifingu. On je rekao da su maskirani pobunjenici počinili "luda" dela bacajući smeće, bicikle i drugi otpad na metro trake i nadzemne dalekovode, parališući transportni sistem.

Portparol policije je naveo i da je muškarac koji je juče zapaljen u kritičnom stanju.

Policija je juče pucala na demonstrante i ranila jednog od njih. U odvojenom incidentu tokom nereda, jedan muškarac je zapaljen. Obojica su danas u bolnici.

strana 1 od 579 idi na stranu