Novi sukob policije i demonstranata u Hongkongu

Sukobi između demonstranata i policije kod Kineskog univerziteta u Hongkongu, gde su razmenjivani Molotovljevi kokteli i suzavac, doveli do prekida saobraćaja.

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2019.

16:16

Novi sukob policije i demonstranata u Hongkongu
Depositphotos/ paulwongkwan

Nakon posebno burnog dana antivladinih demonstracija u Hongkongu, grupa s više od 1.000 demonstranata, od kojih su mnogi nosili policijska odela i maske za lice, okupila se u centru grada u vreme ručka, blokirajući saobraćaj.

Hongkonška policija upotrebila je suzavac u centralnom finansijskom delu grada i ispred Univerziteta Siti da rastera one koji su bacali na njene pripadnike cigle i Molotovljeve koktele

Pošto su se razišli, policija je upotrebila suzavac da bi rasturila preostale demonstrante u Ulici Pider. Uhapšeno je desetak demonstranata.

"Naše društvo se nalazi na ivici totalnog sloma", izjavio je portparol policije na brifingu. On je rekao da su maskirani pobunjenici počinili "luda" dela bacajući smeće, bicikle i drugi otpad na metro trake i nadzemne dalekovode, parališući transportni sistem.

Portparol policije je naveo i da je muškarac koji je juče zapaljen u kritičnom stanju.

Policija je juče pucala na demonstrante i ranila jednog od njih. U odvojenom incidentu tokom nereda, jedan muškarac je zapaljen. Obojica su danas u bolnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: