Ofanziva Izraela: Vazdušni napadi na Gazu, "Ovo bi moglo potrajati"

Izraelska vojska saopštila je da je izvela vazdušne napade u Gazi i da su se na udaru našle mete islamskih džihadista.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP/Tsafrir Abayov
Foto: Tanjug/AP/Tsafrir Abayov

U udarima je pogođen kamp za obuku i podzemi objekat koji je služio za proizvodnju i skladištenje oružja, navela je izraelska vojska.

Ministarstvo zdravlja Gaze je navelo da je u udarima poginuo 25-godišnji Palestinac, a AP prenosi da za sada nije jasno da li je reč o ekstremisti.

U današnjim sukobima, koji su izbili nakon što je Izrael ubio komandanta islamskih džihadista u Pojasu Gaze, kao i njegovu ženu, poginulo je četvoro Palestinaca.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je ranije da borbe s palestinskim ekstremistima Islamskog džihada, koje su izbile nakon što je Izrael ubio njihovog vrhovnog komandanta u Pojasu Gaze, mogu biti dugotrajne.

"Izrael nije zainteresovan za eskalaciju, ali učinićemo sve što je potrebno da se zaštitimo", rekao je Netanjahu novinarima u vojnom štabu, preneo je Rojters.

"Ovo bi moglo potrajati. Potrebna je izdržljivost i hladnokrvnost", rekao je Netanjahu.

Izrael je pred zoru ubio vrhovnog komandanta palestinske militantne grupe, koju podržava Iran, u napadu izvedenom jutros u Pojasu Gaze, na šta su ekstremisti odgovorili gađajući raketama izraelske gradove, uključujući i Tel Aviv.

Izraelska vojska saopštila je da je u vazdušnom napadu ubila komandanta ekstremističke grupe Islamski džihad Abu el Atu u njegovoj kući u pojasu Gaze, što je ta grupa i potvrdila.

Sirijski mediji preneli su i da je Izrael gađao stambenu zgradu u Damasku u kojoj živi drugi komandant Islamskog džihada Akram Ekl Adžuri i da su tom prilikom poginule dve osobe, ali još nije jasno da li je među stradalima i jedan od njegovih sinova.

Zbog tih napada palestinski Hamas je obećao da će se osvetiti.

strana 1 od 579 idi na stranu