Netanjahu: Borbe sa ekstremistima će možda potrajati

Tel Aviv -- Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da borbe sa palestinskim ekstremistima islamskog džihada mogu biti dugotrajne.

Izvor: Tanjug
Podeli
Gettyimages/ Amir Levy / Stringer
Gettyimages/ Amir Levy / Stringer

Izraelske snage su ranije danas ubio vrhovnog komandanta palestinske militantne grupe, koju podržava Iran u napadu izvedenom jutros u Pojasu Gaze, na šta su ekstremisti odgovorili gađajući raketama izraelske gradove, uključujući i Tel Aviv.

Izraelska vojska saopštila je da je u vazdušnom napadu ubila komandanta ekstremističke grupe Islamik Džihad Abu el Atu u njegovoj kući u pojasu Gaze, što je ta grupa i potvrdila. Sirijski mediji preneli su i da je Izrael gađao stambenu zgradu u Damasku u kojoj živi drugi komandant Islamik Džihada Akram Ekl Adžuri i da su tom prilikom poginule dve osobe, ali još nije jasno da li je među stradalima i jedan od njegovih sinova. Zbog tih napada palestinski Hamas je obećao da će se osvetiti.

"Izrael nije zainteresovan za eskalaciju, ali učinićemo sve što je potrebno da se zaštitimo", rekao je Netanjahu novinarima u vojnom štabu.

"Ovo bi moglo potrajati. Potrebna je izdržljivost i hladnokrvnost", dodao je Netanjahu.

strana 1 od 579 idi na stranu