"Potpuno ispunjenje obaveza. Stvarno? Samo pokažite jednu"

Evropljani nisu uspeli da ispune svoje obaveze prema Iranskom nuklearnom sporazumu, izjavio je danas iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.11.2019.

11:40

EPA-EFE/ ABEDIN TAHERKENAREH

Na upozorenje EU da Teheran mora da se pridržava sporazuma ili će snositi posledice, ministar Zarif je napisao na Tviteru: "Potpuno ispunjenje obaveza. Stvarno? Samo pokažite jednu koju ste ispunili poslednjih 18 meseci. Iran je pokrenuo iscrpljeni mehanizam za rešavanje sporova dok ste vi odugovlačili. Mi se sada služimo članom 36."

Iran je naveo da prema članu 36 sporazuma omogućava da smanji svoje obaveze jer ga se druge potpisnice ne pridržavaju, što EU osporava. Pojedini iranski zvaničnici upozorili su da ponovno uvođenje sankcija EU i UN Iranu predstavlja crvenu liniju koja može da dovede do kraha sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: