NZZ: Makron je Moskvi dao poklon u ruke

Predsednik Francuske Emanuel Makron predao je poklon ruskim vlastima rekavši da je NATO "pao u komu", piše švajcarski list NZZ, a prenosi Sputnjik.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 12.11.2019.

10:59

NZZ: Makron je Moskvi dao poklon u ruke
Tanjug/AP Photo/Michel Euler, Pool

Kako se navodi, izjava francuskog lidera je bila upućena Moskvi kao znak za strateški dijalog i Berlinu kao poziv na akciju.

List naglašava da vlasti Rusije znaju da Severnoatlantska alijansa nikad neće propasti niti se predviđaju reforme organizacije, zato je izjava Makrona obradovala samo Moskvu, nikog više.

List takođe priznaje da je Rusija "iznenađujuće brzo" vratila svoj stari vojni i politički uticaj na međunarodnoj areni, između ostalog, na Bliskom i Srednjem istoku i uspela da stvori problem između Turske i NATO-a.

Osim toga, piše list, u Siriji se bez Moskve "ništa ne rešava".

Predsednik Francuske je ranije, u intervjuu za "Ekonomist", izjavio da je NATO doživeo "moždanu smrt".

On je naveo da u organizaciji nema nikakve koordinacije u usvajanju strateških odluka. Prema njegovom mišljenju, SAD okreću leđa saveznicima, vodeći nezavisnu politiku u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: