"Podnosim ostavku, predsednik nikada nije naredio da vojska ide na narod"

Bolivijski ministar odbrane Havijer Zavaleta podneo je danas ostavku zbog protesta koji pogadjaju tu zemlju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2019.

08:21

Foto: Tanjug/Mexico's Foreign Minister via AP

"Podnosim ostavku na mesto ministra odbrane, kako bih održao jedinstvo oružanih snaga", rekao je Zavaleta i dodao da vrhovni komandant Evo Morales, koji je pre dva dana podneo ostavku, nikada nije naredio vojsci ni mornarici da upere oružje u svoj narod.

Kako je rekao, ako sada vojska koristi oružje protiv naroda, za to su odgovorni "oni koji su tako odlučili".

Nešto ranije, komandant bolivijskih oružanih snaga Vilijams Kaliman objavio je da će se vojska pridružiti policiji kako bi očuvali mir na ulicama Bolivije.

Istovremeno, Zavaleta je pozvao predsedničkog kandidata i glavnog Moralesovog rivala na nedavno održanim izborima Karlosa Mesu i vođu protesta Luisa Fernanda Kamača da spreče eskalaciju sukoba.

Pre toga, bolivijski predsednik objavio je da, pod protiskom naroda, podnosi ostavku, a to je učinio i njegov potpredsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: