Morales ispod ćebeta, javio se i Maduro

Bolivijski predsednik Evo Morales otputovao je u Meksiko gde je dobio azil, nakon što je podneo ostavku pod pritiskom protesta. Maduro: Za sve okrivio SAD.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.11.2019.

08:11

Morales ispod ćebeta, javio se i Maduro
Foto: Tanjug/AP

Morales, koji je ujedno i prvi predsednik izabran iz redova autohtonog naroda Bolivije, u Meksiko je otputovao avionom meksičke vlade iz bolivijskog grada Čimore, prenosi Rojters. On je na Tviteru potvrdio da je stigao u Meksiko i napisao da ga boli odlazak iz zemlje iz političkih razloga, ali da će se vratiti jači i energičniji.

Morales je na toj društvenoj mreži objavio i fotografiju na kojoj se vidi kako leži ispod improvizovanog šatora napravljenog od ljubičastog ćebeta i ispod koje je napisao kako je proveo svoju prvu noć u egzilu.

"Ovo je bila moja prva noć nakon napuštanja predsedništva i pod prisilom državnog udara. Veoma sam zahvalan svojoj braći iz saveza Tropik of Cočabamba na pružanju sigurnosti i nege", napisao je Morales.

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro, protiv koga su takođe vođene višenedeljne demonstracije, optužio je SAD da su upravljale državnim udarom u Boliviji. "Osuđujemo puč protiv Evo Moralesa koji je koordinisala i finansirala Bela kuća", napisao je Maduro na državnoj televiziji, prenosi Tass. On je optužio SAD stoje iza svih državnih udara u regionu u poslednjem veku.

"Da li ste spremni da se borite? Mi smo spremni da se borimo za mir, rođenu zemlju i suverenitet", rekao je Maduro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: