Kitarović u vođstvu, sledi je Zoran Milanović

Prema poslednjim istraživanjima rejtinga predsedničkih kandidata u Hrvatskoj vodi aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a sledi je Zoran Milanović.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.11.2019.

13:19

Kitarović u vođstvu, sledi je Zoran Milanović
EPA-EFE TOMS KALNINS

Na trećem mestu nalazi se estradni pevač i muzičar Miroslav Škoro.

Grabar Kitarović, čija podrška je vladajuća HDZ, ima od 28,6 odsto glasova, što je nešto manje u odnosu na posledje istraživanje iz jula meseca, dok Zoran Milanović ima 24,3 odsto glasova što je za dva više u odnosu na julsko istraživanje, navode hrvatski mediji.

Milanović je kandidat levice, im podršku trenutno najuticajnije opozicione SDP, ali i brojnih uglednih lidera i pojedinaca sa hrvatske levice. Najavio je da će se zalagati za sve što je suprotno onom što propagira desnica, kao što je pravo na pobačaj i da, nakon što su, kako je kazao, ratovi završeni Hrvatska treba da se okrene budućnosti.

Na trećem mestu je pevač i muzičar, Miroslav Škoro, sa 16,7 posto podrške, koju mu pružaju stranke i ličnosti sa krajnje desnice. Škoro nastupa kao nezavisni kandidat, a ranije je izjavio da će se zalagati za ustavne promene i veća ovlašćenja predsednika.

Iza Škora je, takođe, nezavisni kandidat, bivši sudija i aktuelni zastupnik u Evropskom parlamentu Mislav Kolakušić, koji, prema poslednjoj anketi, ima 14 odsto podrške, što je na nivou prethodne. U centru pažnje njegovog programa je borba protiv korupcije.

Najnovije istraživanje ne razlikuje se mnogo od onog sprovedenog u julu ove godine kada je redosled bio isti, ali je Grabar Kitarović imala nešto veću podršku - 30 odsto. Milanović je julu imao podršku od 22,3, Miroslav Škoro 17,8 odsto, dok je Kolakušić ostao na istom nivou.

Izbori Hrvatskoj još nisu raspisani, ali se očekuje da prvi krug bite održan 22. decembra. Prema pisanju hrvatskih medija, aktuelna predsednica i favorit istraživanja javnog mnjenja više bi volela da se u drugom krugu nađe sa Zoranom Milanovićem nego sa desno orijentisanim Škorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: