Posebno upozorenje za Dubrovnik: Sve službe na nogama VIDEO

Za veliki deo Hrvatske danas proglašen crveni meteo-alarm. U Dubrovniku izdato posebno upozorenje: Udari vetra na pojedinim mestima dostigli čak 143 km na sat.

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2019.

13:07

Posebno upozorenje za Dubrovnik: Sve službe na nogama VIDEO
Foto: Depositphotos/jctabb/Ilustracija

U upozorenju se građanima skreće pažnja na mogućnost oštećenja konstrukcija, rizik od povreda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana i letećih krhotina. Ne isključuje se ni mogućnost poplava usled velikih količina padavina koje se predviđaju.

Zato su, navodi se, sve službe Grada Dubrovnika već stavljene u stanje pripravnosti.

Građani su pozvani da budu svesni opasnosti i da prate najnovije vremenske izveštaje, saopšteno je na internet-stranici Grada Dubrovnika.

Prema informacijama, koje je jutros objavio Istramet, na području Istre izražena je plima, a na pulskom području palo je 46 mm kiše. Sudeći prema fotografijama, more se već izlilo u Vrsaru, dok u Rovinju nedostaje tek koji milimetar za to.

Upozorenje je izdala i policija s obzirom na to da je ovo vreme vrlo opasno i podrazumeva visoki nivo opasnosti po zdravlje pa i za život, kao i opasne situacije, posebno za pomorce.

Takođe, navodi se, prisutan je i značajan rizik od štete za obalsku infrastrukturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: