Crnadak: Posebna sednica NSRS-a vratila se kao bumerang onima koji su je osmislili

Potpredsednik Partije demokratskog progresa, Igor Crnadak, tvrdi da je Poseba sednica Narodne skupštine Republike Srpske doživela fijasko.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.11.2019.

11:16

Crnadak: Posebna sednica NSRS-a vratila se kao bumerang onima koji su je osmislili

Crnadak u izjavi za sarajevski protal Klix kaže da je tokom rasprave svaka tema bila poražavajuća za SNSD s naglaskom na pitanja u vezi s prenosom nadležnosti.

Potpredsednik PDP-a tvrdi da je "SNSD jedina stranka iz RS-a koja je učestvovala u svim prenosima nadležnosti, i da pozicije RS-a nikad nisu bile tako čvrste i stabilne u Sarajevu kao s PDP-om i SDS-om u prethodnom mandatu."

Crnadak smatra da je težak udarac za SNSD bila i rasprava o NATO-u. "Svi su jasno čuli da je SNSD važne odluke o NATO-u doneo nakon bombardovanja i nakon što je Srbija već proglasila neutralnost i te odluke danas drže čitavu zemlju blokiranom. Pored toga, niko iz SNSD-a nije odgovorio zašto je Dodik dao saglasnost na govor ambasadora Alkalaja u Njujorku prošle sedmice, u kojem se kaže da je "BiH na putu integracija u evroatlantske strukture", tako da je ostala dilema šta je danas stav SNSD-a o Alijansi", izjavio je Crnadak.

Smatra i da je sedma posebna sednica NSRS-a bila nepotrebno gubljenje vremena i energije. "Slušali smo predugačke monologe gospodina Dodika i gospođe Cvijanović, koji će se zaboraviti za pet dana i neće doneti ništa korisno", rekao je Crnadak koji je ministar za spoljne poslove u Savetu ministara BiH u tehničkom mandatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: