Osumnjičenom za ratne zločine još dva meseca pritvora

Priština -- Posebno odeljenje Specijalnog suda u Prištini u utorak je na još dva meseca produžilo pritvor Zlatanu Krstiću iz Kragujevca koji se sumnjiči za ratni zločin.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Jan Pietruszka
Ilustracija: Depositphotos/ Jan Pietruszka

Specijalno tužilaštvo sumnjiči Krstića da je tokom 1999. godine izvršio krivično delo ratni zločin.

Njegov advokat Dejan Vasić kaže da "Tužilaštvo nema dobro osnovanu sumnju za otpočinjanje postupka".

"U svom odgovoru na zahtev Tužilaštva da se Zlatanu produži pritvor naveo sam da je tužilac imao na raspolaganju 149 radnih dana u kojima je mogao da se posveti radu na predmetu, od kojih je on radio možda nekih desetak. Urađene su i mnoge radnje koje su bile bespotrebne, kao što je nalog za ponovnu ekshumaciju porodice koja je ubijena tokom rata, iako je činjenica da su ti ljudi zverski ubijeni potpuno nesporna", rekao je Vasić za Kosovo onlajn.

Naglasio je i da svedoci koji su do sada saslušani u ovom postupku ne dovode Zlatana u vezu sa ovim ubistvom ili bar nema dovoljno jasnih dokaza da je on to uradio.

Krstićev branilac ističe da je na rešenje o produženju pritvora uložio žalbu i izrazio očekivanje da će je Apelacioni sud sagledati na ispravan način i doneti odluku kojom će se Krstić braniti sa slobode, ukoliko bude bio pokrenut postupak.

"Ne postoji osnovana sumnja da je Zlatan izvršio krivično delo. To što je neko viden da je, navodno, bio u uniformi, sa puškom, ne govori ništa. Tužilaštvo treba da ima dokaze da je on preduzeo konkretne radnje, što u ovom slucaju ne postoji", zaključio je Vasić.

Zlatan Krstić je uhapšen sredinom aprila ove godine, zbog sumnje da je 1999. godine počinio ratne zločine na Kosovu, u selu Donje Nerodimlje, u opštini Uroševac i od tada se nalazi u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu