Gak: Povećaćemo mere bezbednosti u beogradskim vrtićima

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je vrtić koji je tokom noći obijen, poručivši da će povećati mere bezbednosti u svim vrtićima.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.11.2019.

17:04

Gak: Povećaćemo mere bezbednosti u beogradskim vrtićima
Screenshot/TV Prva

Kako je objasnio, spremačica je rano jutros zatekla nered u vrtiću "Princeza Olivera" i polomljen prozor kroz koji su provalnici ušli. Od tehnike nedostaju samo dva DVD plejera. Odmah je pozvana policija i situacija u vrtiću je normalizovana.

Podsetio je da je samo ove godine u Beogradu obijeno desetak vrtića, te da je na meti uglavnom tehnička oprema u tim objektima. Zato je, dodao je, neophodan veći stepen zaštite imovine, kao što je alarmni sistem, koji će uskoro biti uveden u sve objekte predškolskih ustanova, a u projekat za povećanje bezbednosti u vrtićima Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uložiće više od 300 miliona dinara.

"Oprema se već montira. Kada svi vrtići budu opremljeni video-nadzorom i alarmima, nadam se da ćemo stati na put ovakvim slučajevima. Većim sistemom zaštite rešićemo ovaj problem", zaključio je Gak.

Gak je najavio da će uskoro početi kompletna rekonstrukcija vrtića "Princeza Olivera" i da je za ovu investiciju Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio više od 30 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: