CIK prihvatio odluke Izbornog panela

CIK u Prištini je prihvatio odluke Izbornog panela za žalbe i predstavke u vezi sa žalbama koje su podnete toj instituciji po konačnim rezultatima.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.11.2019.

18:55

CIK prihvatio odluke Izbornog panela
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Konačni rezultati objavljeni su 7. novembra.

Portparol Centralne izborne komisije, Valjmir Eljezi rekao je da dve odluke imaju veze sa isključivanjem iz rezultata dela glasačkih listića i ponovnog brojanja glasačkih listića sa 1.472 biračka mesta.

"U tim odlukama postoji pravni savet koji omogućava žalbu na te odluke Vrhovnom sudu. Stoga je CIK dužan da poštuje taj zakonski rok pre nego što nastavi dalje", rekao je Eljezi, piše Koha, a prenosi Kosovo online.

Izborni panel za žalbe i predstavke (IPŽP) naložio je Centralnoj izbornoj komisiji da ponovo prebroji glasove sa1.472 biračka mesta i da iz konačnih rezultata kosovskih vanrednih parlamentarnih izbora izbaci glasove koji su stigli iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: