"Države koje povlače priznanje uviđaju da su napravile grešku"

Beograd -- "Albanci moraju najzad da shvate da Srbiji ne mogu da nametnu stav da se prizna ta samoproglašena država u administrativnim linijama", izjavio je Milovan Drecun

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/B92
Screenshot/B92

"Te linije bi, prema njihovim namerama, trebalo da postanu nekakve granice te lažne države Kosovo", kaže predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije.

Drecun smatra da je povlačenje priznanja samoproglašene države Kosovo najbolji put i najsnažniji pritisak, ne samo na Albance u Prištini i Tirani, već i na sve one koji ih podržavaju na međunarodnom planu, da se nastave razgovori s Beogradom.

"Razgovori Beograda i Prištine moraju da se nastave, ako oni žele da imaju bilo kakvu perspektivu. Jer sva povlačenja priznanja do kojih je došlo, a očekujemo da će ih biti još, pokazuju da samoproglašena država Kosovo nema nikakvu međunarodnu perspektivu, jer ne može da postane članica Ujedinjenih nacija, što znači da će nastaviti da stagnira i ekonomski i politički", kaže Drecun za Tanjug.

Povodom današnje vesti da je Gana povukla priznanje Kosova, naš sagovornik dodaje da ovakav čin ima i međunarodni značaj.

"Države koje povlače priznanje uviđaju da su napravile grešku, spremne su da je isprave i da se vrate na put medunarodnog prava, a ne prava jačeg. Ogromna većina zemalja priznale su lažnu državu Kosovo pod pritiskom velikih zapadnih zemalja, što je bilo direktno kršenje i Povelje UN, Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti, kao i međunarodnog prava", zaključuje Drecun.

strana 1 od 108 idi na stranu