U Nišu uhapšeno 13 osoba

Niš -- Policija u Nišu uhapsila je 13 osoba koje su falsifikovale isprave i zloupotrebile službeni položaj, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Kelpfish
Ilustracija: Depositphotos/ Kelpfish

Navodi se da su osumnjičeni M. P. (41), N. D. (43), koji je odgovorno lice fime "Big Dream", i S. K. (48), odgovorno lice firme "San consult", uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Dodaje se da su zbog falsifikovanja isprava uhapšeni i V. Š. (50), odgovorno lice firme "Jugoimpeks" iz Niša, V. P. (53), radnik firme "Tera Srbija", dok su J. D. (47), odgovorno lice "Aerial video solutions", M. M. (40), zaposleni u istoj firmi, dok su članovi komisije JP "Direkcija za izgradnju i komunalne poslove" opština Gadžin Han, N. M. (63), Lj. C. (64), N. Ž. (59), M. Đ. (40), N. I. (46) i A N. (46) uhapšeni su zbog nesavesnog rada u službi.

Kako se sumnja, oni su prilagođavanjem dokumentacije i falsifikovanjem dokumenata za nabavku specijalizovane opreme, nabavljali robu po višim cenama u odnosu na tržišne i time oštetili JP "Direkcija za izgradnju i komunalne poslove" opštine Gadžin Han u iznosu od 10.642.578 dinara u korist firmi "Jugoimpeks" i "Aerial video solutions".

Te firme su takođe obuhvaćene krivičnom prijavom.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

strana 1 od 112 idi na stranu