Vojska predložila, Morales prihvatio - podnosi ostavku

Predsednik Bolivije Evo Morales je saopštio da će podneti ostavku na mesto predsednika te južnoameričke države.

Izvor: B92

Nedelja, 10.11.2019.

20:31

Vojska predložila, Morales prihvatio - podnosi ostavku
EPA-EFE/JUAN CARLOS TORREJON

Komandant oružanih snaga Bolivije Vilijams Kaliman izjavio je večeras da je vojska sugerisala Moralesu da podnese ostavku, kako bi pomogao da se obezbedi stabilnost u državi.

Kaliman je istakao da je vojska tražila od predsednika da podnese ostavku kako bi pomogao da se obezbedi stabilnost u državi.

"Nakon analize unutrašnjeg konflikta u državi, zatražili smo od predsednika države da se odrekne svog predsedničkog mandata kako bi se uspostavio mir i održala stabilnost za dobrobit Bolivije", rekao je Kaliman novinarima, prenosi Rojters.

Protesti i nemiri u Boliviji počeli su nakon održavanja izbora krajem oktobra, na kojima je Evo Morales pobedio, a u neredima je do sada ubijeno troje ljudi, a više od 300 je povređeno.

Vojska Bolivije od večeras u operaciji "neutralisanja" ciljeva

Oružane snage Bolivije saopštile su večeras da su naredile vazdušne i kopnene operacije kako bi "neutralisali" oružane grupe koje deluju van zakona.

Ranije danas, Organizacija američkih država (OAS) saopštila je da je revizijom utvrđeno da je bilo nepravilnosti na izborima održanim 20. oktobra, na kojima je predsednik Evo Morales osvojio četvrti mandat, prenosi Rojters.

Moralesova pobeda na prošlomesečnim izborima pokrenula je proteste širom zemlje.

Kako se navodi, Morales se složio da se održe novi izbori i zamene članovi izborne komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: