Nazire se kraj? Morales raspisuje nove izbore

Predsednik Bolivije Evo Morales objavio je da će raspisati nove predsedničke izbore.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.11.2019.

13:57

Nazire se kraj? Morales raspisuje nove izbore
Foto: EPA-EFE / MARTIN ALIPAZ

On je to najavio nakon što je Organizacija američkih država (OAD) objavila izveštaj u kome se kaže da bi rezultate prošlih izbora, na kojima je izabran za četvrti mandat, trebalo poništiti zbog neregularnosti.

Morales je najavio i da će zameniti članove izbornog odbora, koji su se posle izbora održanih 20. oktobra, našli na udaru kritika, prenosi Rojters.

Morales je sinoć pozvao na hitne pregovore sa opozicijom zbog višenedeljnih nereda koji potresaju tu zemlju, tražeći i od pape da se uključi u razgovore.

"Kako bismo sačuvali mir u našoj voljenoj zemlji, hitno zovem na pregovore predstavnike stranaka koje su osvojile mesta na izborima", napisao je Morales na svom Tviter nalogu.

Bolivijska izborna komisija je odbacla navode da su otkrivene nepravilnosti u prebrojavanju glasova na izborima, ali demonstranti i dalje zahtevaju nove izbore.

U neredima je do sada ubijeno troje ljudi a više od 300 je povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: