Preminuo mladi fizičar Mihajlo Sporić

Preminuo je jedan od najboljih mladih srpskih fizičara Mihajlo Sporić (22), a britanski Univerzitet Kembridž, na kome je studirao, objavio je trodnevnu žalost.

Izvor: B92

Nedelja, 10.11.2019.

12:57

Preminuo mladi fizičar Mihajlo Sporić
mg.edu.rs

"Mihajlo Sporić je bio izuzetno talentovan i svestran učenik, nosilac Vukove diplome i Svetosavske nagrade. Osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima, i najvažniju među njima - zlatnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike", objavila je Matematička gimnazija u Beogradu.

Mihajlo Sporić je u Srbiji upisao dva fakulteta - Fizički i Elektrotehnički.

Studirao je i u Velikoj Britaniji, a Univerzitet Kembridž, koji je proglasio trodnevnu žalost povodom njegove smrti, ustanoviće i nagradu u čast Mihajla - studenta završne godine na odseku prirodnih nauka i nosioca nagrade IB Triniti koledža za prirodne nauke.

Beogradski mediji prenose da će Mihajlo Sporić biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: