Mali: Radim ono u šta verujem, posle svega - najradije bih pocepao doktorat

Beograd -- Ministar Siniša Mali rekao je da se nada da će Odbor za etiku imati dovoljno snage da donese objektivnu odluku o njegovom doktoratu, bez pritiska opozicije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/TV O2
Screenshot/TV O2

Mali je ocenio da je sve u vezi s njegovim doktoratom politika, na kojoj insistira opozicija koja, kako kaže, nema ni plan ni program i istakao da sve to toliko dugo traje da bi posle svega "najradije pocepao taj doktorat".

Podsetio je da je završio Ekonomski faktultet kao student generacije, da je zatim magistrirao i da je nosilac niza diploma dobijenih na inostranim univerzitetima.

Sve je to, kaže, radio jer mu je bilo stalo do akademske karijere, a doktorat je došao kao prirodan sled svega na temu kojom se oduvek bavio.

Danas mu je, ističe Mali, stalo do toga kako radi svoj posao, kako građani ocenjuju to što radi i da li imaju nešto da mu zamere.

Uveren je da nemaju šta da mu zamere jer plate i penzije rastu, a i Evropska komisija je nedavno u svom izveštaju ocenila da su finansije Srbije stabilne i da je srpski budžet u odličnom stanju.

Mali ističe da za takve izveštaje živi.

"Meni su važni rezultati mog rada, a kako će ovo pitanje oko doktorata da se završi...pritisci su ogromni, tu su i Ðilas i Trifunović... Ne verujem u objektivnu odluku. Ono što mi je važno, to je moj rad i moje znanje", rekao je Mali gostujući na televiziji Pink.

I ako je, kaže, kada je doktorat u pitanju napravio grešku, to opet ne znači da je taj njegov rad plagijat.

A sve je počelo, podseća, još kada je postao gradonačelnik Beograda, što je predug period i zato i navodi da bi taj doktorat najradije pocepao.

"Kao neko ko ima toliko diploma, ko je toliko toga uradio, napisaću još jedan...", rekao je Mali, uveren da pitanje njegovog doktorata u Srbiji više nikoga ne interesuje.

Ponosan je, dodao je, da je blizak saradnika predsednika Aleksandra Vučića, ali za sebe ne misli da je toliko važan da bi preko njega neko pokušavao da sruši vladu.

Opozicija, prema njegovim rečima, taj pritisak vrši u nedostatku argumenata i planova za budućnost Srbije i zato, kaže, napadaju nešto za šta oni misle da imaju argumenata, iako misli da ih nemaju.

Mali je rekao da nema nalog na Tviteru i ne prati tu društvenu mrežu.

Naglašava da radi ono što mu je posao i podsetio je da mu od 20. novembra predstoji višednevna odbrana budžea i niza zakona u parlamentu.

"Radim ono u šta verujem, a to je bolja budućnost Srbije, nas i naše dece", rekao je Mali.

strana 1 od 117 idi na stranu