PSG: Zabraniti Srpsku desnicu; SNS Šabac: Nemamo veze sa Mišom Vacićem

Nakon što je govor Miše Vacića, predsednika Srpske desnice, izazvao pažnju javnosti, oglasile su se i političke stranke zvaničnim saopštenjima.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.11.2019.

09:36

PSG: Zabraniti Srpsku desnicu; SNS Šabac: Nemamo veze sa Mišom Vacićem

Traži se i hapšenje Vacića zbog, kako tvrdi Savez za Srbiju, eksplicitnih pretnji smrću "bacanjem u Drinu" Nebojši Zelenoviću, gradonačelniku Šapca.

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je od tužilaštva da zabrani rad Srpske desnice, a Savez za Srbiju (SzS) očekuje od policije i tužilaštva da uhapsi lidera te stranke Mišu Vacića, zbog, kako kažu, pretnji koje je uputio gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću.

PSG u svom saopštenju kaže da Srpsku desnicu treba zabraniti zbog "diskriminatorskog, nasilnog i protivustavnog delovanja", a kao osnov navode Vacićeve izjave da će se obračunati "sa izdajnicima iz naših redova koji šuruju sa Šiptarima i da će takve predstavnike Srba proterati iz Bujanovca", kao i zbog izjave upućene Zelenoviću da je "došao da ga protera iz Šapca" i da će ga "izložiti u zatvoru, da ga gledaju i da ga pljunu svaki dan".

Taj opozicioni savez ističe i da Vaciću treba odrediti pritvor zbog, kako navodi, realne opasnosti da ponovi krivično delo.

Nakon što se u javnosti pokrenula tema povezanosti Srpske desnice i Srpske napredne stranke, oglasio se i Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Šapcu koji je odbacio je bilo kakvu povezanost sa osnivanjem Srpske desnice u tom gradu.

Kako kažu, nemaju razlog da osnivaju bilo kakve grupe građana kako bi se "obračunali sa političkim neistomišljenicima".

"Mi kao pripadnici najveće stranke u Srbiji nemamo razloga da poput Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića osnivamo ili podržavamo bilo kakve organizacije u vidu grupa građana ili inicijativa koje će nam služiti za obračun sa političkim neistomišljenicima. Dovoljno smo veliki i sposobni da najkasnije za šest meseci isključivo rezultatima izbora i poverenjem građana vidimo leđa Nebojši Zelenoviću i njegovim saradnicima", kaže se u saopštenju šabačkih naprednjaka.

Oni su podsetili građane Šapca da je gradonačelnik Nebojša Zelenović lično ušao u svoj privatni rat sa navijačima Crvene Zvezde nakon jedne vaterpolo utakmice u Šapcu i taj sukob traje do danas uprkos njegovim bezuspešnim pokušajima da u sve to uvuče i Srpsku naprednu stranku.

"Takođe ne zaboravite da je taj isti Nebojša Zelenović pre nepunih 15 dana da bi se dodvorio svom novom gazdi Draganu Đilasu lično prozivao Mišu Vacića (lidera Srpske desnice) i iznosio najgore optužbe na njegov račun ne računajući da će Vacić uzvratiti osnivanjem odbora u Šapcu na šta gospodin Zelenović očigledno nije računao", kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: