Blumberg podneo dokumenta za demokratsku nominaciju

Bivši gradonačelnik Njujorka, Majkl Blumberg, poslao je još jasniji signal da će se uključiti u trku za kandidata demokrata na predsedničkim izborima.

Izvor: Tanjug

Subota, 09.11.2019.

08:38

Blumberg podneo dokumenta za demokratsku nominaciju
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

On je u petak podneo dokumentaciju u svojoj izbornoj jedinici u Alabami.

Blumberg (77) nije zvanično potvrdio da će se kandidovati, ali je proteklih dana u američkim medijima bilo nagovestaja da o tome razmišlja, nezadovoljan ostalim kandidatima Demokratske stranke.

Njegov portparol Džejson Ssečer izjavio je da će Blumberg objaviti kandidaturu početkom iduće nedelje.

BBC podseća da je medijski magnat poslao snažan signal o svojoj nominaciji u saopštenju koje je u četvrtak izdao njegov savetnik Hauard Volfson, u kojem ističe da želi da "obezbedi poraz Donalda Trampa na predsedničkim izborima".

Njujork post objavio je u četvrtak da Blumberg ponovo razmišlja da se uključi u predsedničku trku naredne godine, razočaran svim glavnim kandidatima Demokratske stranke.

Izvori lista, bliski Blumbergu, saglasili su se u tome da on ima dovoljno sredstava i spreman tim da se uključi u kampanju ovako kasno, s obzirom na to da demokrate biraju svog kandidata za predsedničke izbore 3. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: