Bivsi brazilski predsednik pušten iz zatvora

Bivši brazilski predsednik Luiz Injasio Lula da Silva pušten je u petak iz zatvora, u kojem je bio od aprila 2018.

Izvor: B92

Petak, 08.11.2019.

23:11

Bivsi brazilski predsednik pušten iz zatvora
Ilustracija: Getty images/ Mario Tama

Brazilski sud je naredio da Da Silva bude pušten iz zatvora nakon odluke Vrhovnog suda da nijedan gradjanin ne može da bude u zatvoru dok na svoju presudu ne iskoristi sve mogućnosti žalbi višim sudskim instancama, javio je AP.

Američka agencija podseća da se i dalje procesuira Da SIlvina žalba na presudu koja ga je dovela do stavljanja iza rešetaka, a koja se odnosi na besplatno obnavljanje njegovog apartmana na plaži u državi Sao Paulo u sklopu mita.

Da Silva je posle izlaska iz federalne policijske zgrade u Kuritibi poljubio svoju devojku i pozdravio više stotina okupljenih koji su došli da mu iskažu podršku, dodaje Asošijejted pres.

AP dodaje i da je na predsedničkim izborima 2018. Da Silva koji je bio predsednik od 2003. do 2010. važio za favorita, ali da ga je pomenuta presuda omela da se kandiduje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: