Rusi i Turci u zajedničkoj akciji u Siriji VIDEO

Objavljen je snimak današnje operacije vojne policije ruske armije i turskih vojnika koji su krenuli iz grada Kamišli na istok.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 08.11.2019.

19:10

Rusi i Turci u zajedničkoj akciji u Siriji VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/ KirillM

Ruske i turske trupe zajedno patroliraju kurdskim oblastima na severu Sirije od kada su prošlog meseca dogovor o povlačenju kurdskih jedinica iz pogranične zone postigli predsednici Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan.

RT je objavio snimak današnje operacije vojne policije ruske armije i turskih vojnika koji su krenuli iz grada Kamišli na istok. Tokom rute duž turske granice duge 100 kilometara obišli su i nekoliko većih naselja, prenose Novosti.

Ruski deo konvoja činila su oklopna vozila “BTR-80”, “tajfun i “tigar” dok su Turci koristili svog oklopnog transportera “kirpi”.

Takođe, ruski helikopteri prvi put su patrolirali iznad grada Ajn Isa, oko kog su nedavno kurdske i turske snage vodile žestoke borbe. On je trenutno pod kontrolom sirijske armije nakon povlačenja kurdskih jedinica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: