"Makron previše vremena provodio sa Grabar Kitarović"

Tim Džuda kaže da ne bi bio iznenađen da je izjava o BiH kao "tempiranoj bombi" došla od predsednice Hrvatske, a ne od francuskog predsednika Makrona.

Izvor: Tanjug

Petak, 08.11.2019.

18:09

Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Tim Džuda je politički analitičar u britanskom Ekonomistu.

Džuda je u izjavi za zagrebačku TV N1 rekao da su mnogo veći problem teroristi koji se vraćaju u Francusku, gde su se događali teroristički napadi u proteklih nekoliko godina.

"Ne bih bio iznenađen da su ove izjave došle od predsednice Hrvatske, pošto je ono govorila ovakve stvari i ranije, ali se pitam je li predsednik Makron provodio previše vremena s hrvatskom predsednicom. Ove opaske su neobjašnjive, jer su jednostavno pogrešne", izjavio je.

Prema njegovim rečima, Makron bi bio potpuno u pravu da je rekao da je Bosna problem zbog toga što je disfunkcionalna država i da se zato mora napraviti više da bi se učinila funkcionalnom.

"Ali govoreći o džihadistima koji se vraćaju u Bosnu, što nije ništa veći problem za Bosnu nego za neku drugu evropsku državu, čini stvar veoma neobičnom", rekao je Džuda.

Dodao je i da je Makron rekao da je problem više u Evropskoj uniji, koja mora da sprovede određene reforme da bi bila više politički projekat nego da jednostavno služi kao tržište.

"On kaže da je EU disfunkcionalna s 28, odnosno 27 država, ali da će biti još disfunkcionalnija kad bude imala 32 države", rekao je Džuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: