Snage bliske sirijskoj vladi namerno gađale neke bolnice?

Više od 60 zdravstvenih ustanova u sirijskoj proviniji Idlib pogođeno je za poslednjih šest meseci, a samo ove nedelje na meti su se našle četiri bolnice.

Izvor: B92

Petak, 08.11.2019.

16:11

Snage bliske sirijskoj vladi namerno gađale neke bolnice?
JOSHUA HAMMOCK / US ARMY / US DE

Portparol Komiteta UN za ljudska prava Rupert Kolvil rekao je novinarima i da se čini da su snage bliske sirijskoj vladi namerno gađale neke medicinske objekte.

"Ne možemo da utvrdimo da li je svaki pojedinačni napad namerno izveden, ali veliki broj ovih napada... snažno sugerise da su snage bliske vladi izvodeći vazdušne napade, barem delimično, ako ne sve, namerno gađale neke zdravstvene objekete", rekao je Kolvil na brifingu u Ženevi.

To, kako je kasnije rekao za Rojters, ne može sve biti slučajno.

Ako se dokaže da je neki od ovih napada namerno izveden, to bi se smatralo ratnim zločinom, rekao je predstavnik UN.

U građanskom ratu u Siriji za osam i po godina poginulo je na stotine hiljada ljudi, dok je raseljeno 13 miliona ljudi, od kojih je pola napustilo zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: