Uzdrman Stejt department: Pompeo pred opozivom

Vašington -- Državni sekretar Majk Pompeo pokušava da izbegne istragu o opozivu. Dovedena u pitanje njegova uloga u procesu ucenjivanja Ukrajine vojnom pomoći.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug / STF
Tanjug / STF

Pompeo je istragu o opozivu, usredsređenu na povezanost američke vojne pomoći i istrage o Trampovom demokratskom protivniku Bajdenu, prokomentarisao kao nedostojnom njegove pažnje. AP, međutim, konstatuje da Pompeo možda neće moći dugo da održi tu masku ravnodušnosti, budući da bi tri više diplomate trebalo da svedoče u javnosti pred Kongresom.

Ovo će skrenuti pažnju na Pompeovu ulogu u čitavom procesu, dok se SAD suočava s nekoliko velikih spoljnopolitičkih izazova, a on pretenduje na kandidaturu za Senat iz njegove matične države Kanzas 2020. godine, navodi agencija. Istraga o opozivu usredsređena je na pokušaje Trampovog ličnog advokata Rudija Đulijanija da iskoristi američke diplomate za pritisak na ukrajinsku vladu da istraži postavljanje sina bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena u upravni odbor gasne kompanije, navodi agencija.

strana 1 od 579 idi na stranu