"Ako padne Erdogan, pada sve, a to je Sorosov cilj"

Budimpešta -- Turska igra ključnu ulogu u zaustavljanju miliona migranata na putu ka Mađarskoj i Evropi, iako mađarska opozicija to ne može ili neće razumeti, izjavio Orban.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zsolt Szigetvary/MTI via AP
Foto: Tanjug/Zsolt Szigetvary/MTI via AP

Svaki pokušaj uklanjanja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana bio bi u interesu "migracijskih snaga", rekao je mađarski premijer u intervjuu nakon Erdoganove posete Budimpešti.

"Podrivajući snagu, ravnotežu, sigurnost, pouzdanost i red Turske, promigracijske snage žele da ostvare svoj san o tome da milioni migranata preplave Evropu", rekao je Orban dodavši da je američki finansijer Džordž Soros zacrtao takav cilj jer tvrdi da je Evropi potreban priliv od milion migranata godišnje, prenosi agencija MTI.

"Sve dok je Erdogan na vlasti i Evropa može da postigne dogovor sa njim, on će otvoriti kapije Siriji, a ne Evropi. Do tada smo na sigurnom", rekao je Orban.

Predsednik Redžep Tajip Erdogan je tokom posete Budimpešti rekao da će Turska morati da otvori vrata ka Evropi sirijskim izbeglicama ukoliko Brisel ne pruži Ankari dovoljnu podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 579 idi na stranu