NYP: On je razočaran, razmišlja da uđe u predsedničku trku

Njujork -- Poznati američki biznismen, političar, pisac i filantrop Majkl Blumberg ponovo razmišlja da se uključi u predsedničku trku naredne godine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Win McNamee/Staff/Getty images
Win McNamee/Staff/Getty images

Prema pisanju NJujork posta, Blumberg je razočaran svim glavnim kandidatima Demokratske stranke.

"Blumberg misli da je Džo Bajden slab, a da Berni Sanders i Elizabet Voren ne mogu da pobede", rekao je izvor Njujork posta upoznat s promenom pravca razmišljanja bivšeg gradonačelnika Njujorka u tri mandata, koji je pre nekoliko meseci izrazio nezainteresovanost da bude kandidat.

Drugi izvor je naveo da će Blumberg brzo doneti odluku, dok treći izvor očekuje da odluka bude doneta u roku od nekoliko dana.

Post navodi da Blumberg veruje da se dinamika trke za kandidata demokrata promenila i da umereni glavni kandidat Bajden posrće, dok Vorenova, koja se protivi korporacijama, dobija na ubrzanju.

"Tramp će ponovo biti izabran ako Elizabet Voren bude kandidat demokrata, To demokrate ne žele. Zato je Blumberg ohrabren da ponovo razmisli i uključi se u trku", rekao je izvor njujorškog lista.

Izvori lista saglasni su u tome da Blumberg ima dovoljno sredstava i spreman tim da se uključi u kampanju ovako kasno, s obzirom na to da demokrate biraju svog kandidata za predsedničke izbore 3. februara.

strana 1 od 492 idi na stranu