Zvizdić odgovorio Makronu: BiH nije nikome pretnja

Sarajevo -- Predsedavajući Saveta ministara BiH, Denis Zvizdić je reagovao na izjave francuskog predsednika koji je rekao da je "Bosna i Hercegovina tempirana bomba".

Izvor: Beta
Podeli
EPa-EFE/ SALVATORE DI NOLFI
EPa-EFE/ SALVATORE DI NOLFI

Pročitajte još:


Bosna je besna na Makrona


Dodik: Da, Bosna je tempirana bomba

On je u petak izjavio da "BiH nije pretnja nikome".

Zvizdić je u pisanoj izjavi ;istakao da su međunarodne institucije i agencije, kao i Stejt department SAD "vrlo jasno konstatovali da je BiH postigla značajan napredak u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma".

On je naveo da je zaustavljen odlazak građana BiH na strana ratišta, i da bilo koji građanin BiH nije učestvovao u bilo kojem terorističkom aktu bilo gde u svetu.

"To govori o našoj ozbiljnoj posvećenosti borbi protiv terorizma", napisao je Zvizdić i dodao da je "BiH vrlo kredibilan partner u borbi protiv terorizma i partner u globalnoj koaliciji u borbi protiv Islamske države".

Predsedavajući Saveta ministara BiH naveo ;odao da iz BiH na strana ratišta nije otišlo "niti manje, niti više građana nego iz bilo koje države regiona Zapadnog Balkana ili Evrope".

"Zbog toga Bosna i Hercegovina nije i neće biti bilo kakva pretnja", ocenio je Zvizdić.

On je naveo da smatra da podatke o pitanjima terorizma sve države treba da dobiju direktno od ovlašćenih institucija i agencija BiH, jer su samo to, kako je rekao, "pravi i relevantni fakti, odnosno pravi podaci koji mogu biti provereni".

"Informacije nikako ne treba uzimati od onih koji su nedobronamerno orijentisani prema BiH i koji takvim izjavama nanose nemerljivu štetu međunarodnom ugledu i kredibilitetu BiH, koja se nalazi u fazi i evropskih i NATO integracija", zaključio je predsedavajući Saveta ministara BiH.

strana 1 od 174 idi na stranu