"Zabijanje glave u pesak"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je poziv Željka Komšića upućen ambasadoru Francuske u BiH zabijanje glave u pesak.

Izvor: B92

Petak, 08.11.2019.

14:34

EPA-EFE/ Stephanie Lecocq

Poziv ambasadoru Giomu Rusonu, na hitan razgovor, upućen je zbog izjave predsednika Emanuela Makrona "da je BiH tempirana bomba, jer se suočava sa povratkom džihadista".

Dodik je ukazao na to da "političko Sarajevo" to radi uporno 25 godina.

“Umesto da se na najodgovornijim mestima u BiH prodiskutuje o problemu povratnika sa ratišta po Bliskom istoku i stvarne pretnje od terorizma u BiH, ovde se napada svako ko o tome ne želi i neće da ćuti, a sada je na red došao i predsednik Francuske Emanuel Makron”, rekao je Dodik za Srnu.

Dodik je rekao da stavovi koje Komšić javno iznosi ili koje će tim povodom saopštiti francuskom ambasadoru nisu stavovi BiH, "jer o njima ne postoj saglasnost unutar Predsedništva BiH".

Makron je britanskom Ekonomistu u jučerašnjem intervjuu, između ostalog, rekao da je "BiH tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i suočava sa problemom povratka džihadista", a iz Komšićevog kabineta je saopšteno da je tim povodom predsedavajući Prededništva BiH pozvao francuskog ambasadora na razgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: