Dodik: Da, Bosna je tempirana bomba VIDEO

Makron je priznao da je BiH "tempirana bomba", koja predstavlja opasnost za EU zbog islamskog terorizma, rekao je srpski član Predstavništva BiH Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug

Petak, 08.11.2019.

13:19

Dodik: Da, Bosna je tempirana bomba VIDEO
Ilustracija: EPA-EFE/ Stephanie Lecocq

"Zahvalan sam predsedniku Makronu što je svetskoj, ali i svojoj javnosti saopštio istinu na koju ja duže vremena ukazujem, kada je u pitanju BiH, a zbog čega sam trpeo kritike nekih iz međunarodne zajednice, kojima nije odgovarala istina o stanju u BiH", rekao je Dodik za Tanjug.

Dodik kaže da je Makron svojom izjavom priznao da ovako nakaradno ustrojena BiH predstavlja opasnost za Evropsku uniju zbog islamskog terorizma i ratnika džihada koji su regrutovani u BiH za ratišta u Siriji, Iraku, a koji se sada vraćaju u zemlju.

"Zapad je dugo godina ohrabrivao sarajevske hegemonističke i centralističke krugove, a to je dovelo do toga da je BiH postala potpuno disfunkcionalna zajednica usled potkopavanja Dejtonskog sporazuma, odnosno dejtonskog uredjenja, dok je snagom delovanja sarajevskih političkih krugova skliznula u potpuni islamistički ekstremizam", naveo je Dodik.

Dodik kaže da nije srećan što je stanje u BiH na naki način politički neodrživo, ali, dodaje, ako vas jedan od vodećih svetskih lidera označi kao glavni problem u regionu i još navede konkretan razlog, on tu više ne bi imao šta da doda, već samo da zatraži odgovore od nadležnih u Sarajevu da iznesu istinite podatke o islamskim fundamentalistima, o kojima govori predsednik Makron i kakva je tu uopšte uloga Sarajeva.

"Nakon samita u Sofiji, kada je saopštio da se Evropska Unija neće više širiti na Zapadni Balkan, Makron je svojom izjavom o BiH sada rekao i jedan od osnovnih razloga za to", poručio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: