"Valjda svakom normalnom građaninu Hrvatske nije normalno da se Vučić šepuri po Hrvatskoj"

Aleksandar Vučić nema šta da radi u Hrvatskoj, poručila je bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor nakon informacije da je on pozvan na kongres EPP u Zagrebu.

Izvor: Tanjug

Petak, 08.11.2019.

09:30

Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Ta informacija pojavila se u četvrtak i u prvi mah je bilo javljeno da će predsednik Srbije biti jedan od govornika te konferencije koja se održava u hrvatskom Saboru. međutim, HDZ, kao organizator konferencije demantovao je tu informaciju.

Potom se oglasio i hrvatski premijer koji je objasnio da je Vučić kao predsednik stranke koja je pridruženi član Evropske narodne stranke, dakle bez prava glasa, pozvan u Zagreb, kao i svi predstavnici partija koje su u sastavu EPP, i da je na njemu da odluči da li će doći ili neće.

"Svejedno je gde će Vučić govoriti ili sedeti u Zagrebu na skupu EPP-a. On, koji ne priznaje presude suda u Hagu, on koji je u Glini '95. govorio o komadanju Hrvatske, on koji hrvatsku upoređuje sa Hitlerovom Nemačkom, nema šta raditi u Hrvatskoj", naspisala je na Tviteru Jadranka Kosor, ovim povodom glas onog dela Hrvatske koji na odnose sa Srbijom i dalje gleda iz vizure devedesetih.

Kosorova je navela da će Kongres biti prilika da "Vučić dovede i prijatelja (generala Veselina) Šljivančanina, osuđenog za zločin u Vukovaru" i da se "opet naruga nestalima koje je obećao tražiti".

"Evo prilike da se podseti i govora u Glini o Hrvatskoj koja to neće biti. Shame (sramota)", napisala je Jadranka Kosor.

Ona je upitala i zašto je HDZ u EPP ćutao kada je SNS postala pridruženi član grupe.

Reagujući na izjavu premijera Andreja Plenkovića da je Vučić dobio poziv predsednika EPP Džozefa Daula, Kosorova je naglasila da je to nevažno, te da je Daulu neko morao reći da je noć 20. na 21. novembar bila "najstrašnija noć, u kojoj su odvedeni iz vukovarske bolnice pobijeni na Ovčar", a da je zapovednik tada bio Šljivančanin.

Kosoriva je, odgovarajući drugim korisnicima tvitera koji su reagovali na istu vest, napisala i da "valjda svakom normalnom građaninu Hrvatske nije normalno da se Vučić šepuri po Hrvatskoj".

Predsednik Srbije je sinoć rekao da još nije odlučio da li će doći u Zagreb, a da "histerija" koja se digla u delu hrvatske javnosti zbog njegovog mogućeg dolaska, posebno, kako kaže, kod onog njenog dela koji nikad nije bio naklonjen regionalnoj saradnji i dobrim odnosima Srbije i Hrvatske, može ponekad i da prija ,"jer to znači da dobro radi za Srbiju i svoj narod".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: