Dvojica muškaraca uhapšeni zbog kršenja autorskih prava

Protiv dvojice muškaraca podnete su krivične prijave zbog sumnje da su kršili autorska prava objavljivanjem sadržaja na internetu.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ stevanovicigor
Ilustracija: Depositphotos/ stevanovicigor

Pripadnici MUP-a, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji s Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podneli su krivične prijave protiv četrdesetogodišnjeg i tridesetjednogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava, piše u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da su oni duže vreme, preko internet-portala Filmovi24h.com i Serije.online nezakonito omogućili gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija, čime su nosiocima autorskih prava naneli finansijsku štetu.

Policija je pretresom stanova i prostorija koje su koristili osumnjičeni pregledala njihovu računarsku opremu, prijem elektronskih uplata i računa u bankama, nakon čega je otkrila da su oni putem navedene opreme nelegalno emitovali serije i filmove.

strana 1 od 112 idi na stranu