"Abe je idiot i negativac"

Severna Koreja nazvala je japanskog premijera Šinzoa Abea "idiotom" pošto je kritikovao nedavnu vojnu probu ove zemlje.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.11.2019.

11:43

Foto: Tanjug/AP/Sakchai Lalit, File

U izjavi pripisanoj zvaničniku ministarstva spoljnih poslova, Abe je opisan kao "idiot i negativac" koji je preterano reagovao na navodno probno ispaljivanje raketne artiljerije prošle nedelje, odnosno "kao da je bačena nuklearna bomba na teritoriji Japana", prenosi AP.

U izjavi su se ismevali Abeovi prethodni komentari poput onog da je spreman da se upozna sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom "bez uslova", navodeći kako "bi bilo mudro da ne sanja večno da pređe prag Pjongjanga."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: