Posle parlamenta BiH, metak u koverti stigao na adresu Islamske zajednice u Srbiji

Novi Pazar -- Novopazarska policija radi na identifikaciji pošiljaoca koverte Islamskoj zajednici u Srbiji, u kojoj se nalazio školski metak umotan u pamučnu tkaninu.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ nikola82
Ilustracija: Depositphotos/ nikola82

O slučaju je obavešten i tužilac, objavio je u četvrtak novopazarski Radio Sto plus.

Koverta s metkom stigla je u ponedeljak, 4. novembra, s poštanskim pečatom iz Beograda, a na njoj je kao ime pošiljaoca naveden Đorđe Petrović, s adresom ulice Svetog cara Lazara iz Orašca.

U Mešihatu IZ navode da su zabrinuti, jer smatraju da je ova koverta s metkom direktna pretnja i jasna poruka pripadnicima islama da "nisu poželjni u ovoj državi".

Oni su od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova tražili da svojim autoritetom pruže potrebnu zaštitu IZ i svim pripadnicima islama, ali i uverenje da je Srbija "i njihova domovina u kojoj mogu živeti i osećati se slobodno, u duhu svoje vere i kulture, bez straha za život i bezbednost".

Iz Mešihata apeluju na građane da održe prisebnost i da ne odgovaraju na provokacije.

Osim Islamske zajednice u Srbiji, koverta sa metkom u pamučnoj tkanini u sredu je iz Beograda stigla i na adresu Parlamenta Bosne i Hercegovine (BiH), a policijski službenici su poslali kovertu Tužilastvu BiH na rasvetljavanje slučaja, nakon čega se u istragu uključila i Agencija za istrage i zaštitu BiH.

Početkom ove godine na adresu Mešihata stiglo je preteće pismo od izvesnog Stefana Lazarevića iz Beograda, u kojem je vređao islam i muslimane, a ovaj slučaj prema saznanju radija Sto plus još nije rešen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu