"Pripadnici Vojske Srbije bezbedni u Libanu"

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su pripadnici Vojske Srbije, koji su angažovani u mirovnoj misiji UN u Libanu, bezbedni.

Izvor: B92

Sreda, 06.11.2019.

18:26

Ilustracija: Tomohiro Ohsumi/Stringer/Getty images

Građanski protesti koji se odvijaju širom te zemlje, "ni na koji način ne utiču" na njihovu bezbednost i angažovanje u okviru misije UNIFIL, navode iz ministarstva.

U odgovoru na pitanje agencije Beta, iz tog resora su naveli da su demonstracije u Libanu "vrlo udaljene" od zone u kojoj su angažovani pripadnici Vojske Srbije.

Dodaje se da su pripadnici VS u okviru misije UNIFIL trenutno angažovani na redovnim zadacima.

Demonstracije u Libanu su počele 17. oktobra, podstaknute vladinim planom da uvede nove poreze, između ostalog i na pozive putem aplikacije Vocap (WhatsApp), ali su se ubrzo pretvorili u opšti revolt protiv cele političke elite koju mnogi u toj zemlji smatraju korumpiranom i nekompetentnom.

Libanski vojnici raspoređeni su juče u raznim delovima zemlje kako bi otvorili puteve koje su zatvorili demonstranti tokom protesta protiv vlade, što je dovelo do otpora i sukoba u nekim područjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: