Nemačka: Holandski advokat ranjen u napadu

Holandski advokat je teško ranjen iz vatrenog oružja u, kako se veruje, ciljanom napadu u nemačkom gradu Gronau, gde živi.

Izvor: Beta

Sreda, 06.11.2019.

16:37

Nemačka: Holandski advokat ranjen u napadu
EPA-EFE Sascha Steinbach

To su saopštile nemačke vlasti i holandsko udruženje advokata.

Na 43-ogodišnju žrtvu je pucano jutros, a napadači su otvorili vatru iz belog automobila s holandskim tablicama, rečeno je iz tužilaštva u Minsteru.

Tužilac Martin Bocenhart je rekao da nema informacija o stanju napadnutog Holanđanina ali da je on posle napada mogao da razgovara s policijom.

Bocenhart nije želeo da komentariše navode holandskih medija da je napadnuti čovek advokat, ali je rekao da "postoje indicije da je muškarac iz Gronaua bio ciljana meta".

Advokatsko udruženje Holandski advokatski red je na Tviteru navelo da je šokirano pokušajem ubistva i žrtvu identifikovalo kao advokata Filipa Šola.

Šol je drugi holandski advokat koji je u poslednje vreme bio meta ubica.

Advokat Dirk Virsum, koji je zastupao ključnog svedoka u velikom suđenju pripadnicima holandskog organizovanog kriminala, u septembru je ubijen u blizini svoje kuće u Amsterdamu. To ubistvo je izazvalo bes javnosti i dovelo do poziva na snažniji obračun s nasilnim kriminalnim bandama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: