Lavrov pozvao Iran da ispuni uslove iz nuklearnog sporazuma

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je danas Iran da ispuni uslove nuklearnog sporazuma iz 2015. sa svetskim silama.

Izvor: B92

Sreda, 06.11.2019.

13:18

Lavrov pozvao Iran da ispuni uslove iz nuklearnog sporazuma
EPA-EFE/ YURI KOCHETKOV

Lavrov je rekao da Moskva razume zašto Teheran umanjuje svoje obaveze.

U razgovoru sa novinarima u Moskvi, Lavrov je rekao da su dogadjaji koji se odvijaju oko nuklearnog sporazuma krajnje alarmantni, preneo je Rojters.

On je za tu situaciju okrivio Sjedinjene Američke Države koje su se povukle iz sporazuma i ponovo uvele sankcije Teheranu.

Makron: Najava Irana da će ubrizgati uranijumski gas ozbiljna

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je Iran prvi put izričito nagovestio nameru da odustane od nuklearnog sporazuma najavom da će početi da ubrizgava uranijumski gas u postrojenje za obogaćivanje.

Govoreći na konferenciji za novinare na kraju posete Kini, Makron je najnoviji potez Irana nazvao ozbiljnim, preneo je Rojters.

"Mislim da je Iran po prvi put odlučio na eksplicitni i otvoren način da napusti JCPOA (nuklearni) sporazum, što znači veliku promenu", rekao je Makron, koji se nalazio na čelu evropskih napora za spašavanje sporazuma nakon što su se Sjedinjene Američke Države povukle iz njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: