Nastavljeno ponovljeno suđenje Jutki, sud odbio Šešelja VIDEO

Saslušanjem svedoka, u Osnovnom sudu u Kruševcu nastavljeno je ponovljeno suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki.

Izvor: B92

Sreda, 06.11.2019.

18:48

Nastavljeno ponovljeno suđenje Jutki, sud odbio Šešelja VIDEO
Screenshot/O2

Jeličića je bivša sekretarica Marija Lukić optužila za seksualno uznemiravanje.

Osnovni sud u Kruševcu nije danas dozvolio lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju da se kao pravni savetnik doskorašnjeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke uključi u sudski postupak protiv Jeličića zbog uznemiravanja na polnoj osnovi.

Šešelj smatra da je proces protiv Jeličića politički, jer su oštećena i njen punomoćnik članovi političkih stranaka, te da on kao profesor političkog sistema može da bude savetnik odbrane.

Sud je Šešelja odbio, jer u ovom slučaju nije određeno nikakvo veštačenje, te je zauzelo stav da Šešelju ne može da se dodeli uloga savetnika odbrane.

Šešelj je postupak nastavio da prati iz sudnice u svojstvu javnosti, a jutros je u sud došao u pratnji pristalica.

Dok su Šešelja pristalice i članovi SRS glasno pozdrvljali, u isto vreme su aktivistkinje Mreže žena protiv nasilja - negodovale.

Suđenje je, inače, nastavljeno ispitivanjem svedoka.

Formalno je suđenje krenulo početkom prošlog meseca, jer je došlo do izmeštanja krivičnog postupka protiv Jeličića odlukom Vrhovnog kasacionog suda, a na zahtev sudije iz Brusa, koji je zbog pritisaka lokalne javnosti bio sprečen da neometano postupa u ovom predmetu.

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Optužen je da je uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao veliki broj neprimerenih SMS poruka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: