"Vesić me probudio u pet sati jutros, biće grejanja" VIDEO

Vršilac dužnosti direktora Beogradskih elektrana Rade Basta izjavio je jutros za TV Prvu da će grejanja u Beogradu ipak biti danas i narednih dana.

Izvor: B92

Sreda, 06.11.2019.

08:23

Sean Gallup/Staff/Getty images

Iako su Beogradske elektrane, na čijem čelu se Basta nalazi, sinoć izdale saopštenje u kom je navedeno da grejanja u glavnom gradu neće biti zbog viših spoljašnjih temperatura, jutros je situacija drugačija.

Naime, kako je Basta rekao u uključenju u Jutarnji program TV Prve, njega je u pet sati jutros probudio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji ga je pozvao na hitan sastanak u šest sati i četrdeset minuta.

Prema rečima Baste, na tom sastanku Vesić je naložio da se građanima hitno "vrati" grejanje. Na pitanje kada su elektrane izdale saopštenje da grejanja neće biti, kada sad kaže da hoće, kao i na pitanje šta se promenilo, Basta je odgovorio:

"Promenilo se što sam jutros u pet sati imao poziv. U pet sati me probudio zamenik Vesić, gde mi je naložio da dođem hitno na sastanak i doneta je odluka da se pokrene grejanje i da budu stanovi topli", rekao je Basta i naglasio da neće biti prekidanja grejanja osim u slučaju da temperature budu preko 18-19 stepeni.

Na konstataciju voditelja da nas već za vikend očekuje baš 17-18 stepeni, Basta kaže da se prognoza menja iz dana u dan i da će elektrane i grad pratiti vremensku prognozu i u skladu s njom doneti odluku.

Nakon svega, Beogradske elektrane izdale su novo saopštenje u kom se navodi da je jutros počela isporuka toplotne energije.

"Odluka o pokretanju daljinskog sistema grejanja doneta je zbog neočekivane nagle promene spoljašnje temperature vazduha", navodi se u saopštenju. Očekuje se, kažu, da će stanovi korisnika biti topli oko 10 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: