"Vesić me probudio u pet sati jutros, biće grejanja" VIDEO

Beograd -- Vršilac dužnosti direktora Beogradskih elektrana Rade Basta izjavio je jutros za TV Prvu da će grejanja u Beogradu ipak biti danas i narednih dana.

Izvor: B92
Podeli
Sean Gallup/Staff/Getty images
Sean Gallup/Staff/Getty images

Iako su Beogradske elektrane, na čijem čelu se Basta nalazi, sinoć izdale saopštenje u kom je navedeno da grejanja u glavnom gradu neće biti zbog viših spoljašnjih temperatura, jutros je situacija drugačija.

Naime, kako je Basta rekao u uključenju u Jutarnji program TV Prve, njega je u pet sati jutros probudio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji ga je pozvao na hitan sastanak u šest sati i četrdeset minuta.

Prema rečima Baste, na tom sastanku Vesić je naložio da se građanima hitno "vrati" grejanje. Na pitanje kada su elektrane izdale saopštenje da grejanja neće biti, kada sad kaže da hoće, kao i na pitanje šta se promenilo, Basta je odgovorio:

"Promenilo se što sam jutros u pet sati imao poziv. U pet sati me probudio zamenik Vesić, gde mi je naložio da dođem hitno na sastanak i doneta je odluka da se pokrene grejanje i da budu stanovi topli", rekao je Basta i naglasio da neće biti prekidanja grejanja osim u slučaju da temperature budu preko 18-19 stepeni.

Na konstataciju voditelja da nas već za vikend očekuje baš 17-18 stepeni, Basta kaže da se prognoza menja iz dana u dan i da će elektrane i grad pratiti vremensku prognozu i u skladu s njom doneti odluku.

Nakon svega, Beogradske elektrane izdale su novo saopštenje u kom se navodi da je jutros počela isporuka toplotne energije.

"Odluka o pokretanju daljinskog sistema grejanja doneta je zbog neočekivane nagle promene spoljašnje temperature vazduha", navodi se u saopštenju. Očekuje se, kažu, da će stanovi korisnika biti topli oko 10 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 117 idi na stranu