Duterte imenovao protivnicu za savetnika: "Ako je rat protiv droge 'neefikasan' - da je čujem"

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte imenovao je danas glavnog političkog protivnika Leni Robredo za svog savetnika za borbu protiv droge.

Izvor: B92

Utorak, 05.11.2019.

14:10

Duterte imenovao protivnicu za savetnika:
EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG

Imenovanje je usledilo nakon što je ona kritikovala visok nivo smrtnosti u akcijama suzbijanja droge, dok je njen štab tu ponudu odbacio kao "smicalicu".

Duterteov portparol potvrdio danas da je predsednik imenovao Leni Robredo za kopredsednika među-agencijskog panela za borbu protiv droga i da je naredio svim agencijama da joj pruže punu podršku.

"Ako tvrdi da je rat protiv droge neefikasan, onda ona mora da ima ideju kako da ga učini efikasnim", rekao je predsednikov portparol Salvador Panelo.

Grupe za poštovanje ljudskih prava smatraju da su Dutertove oštre mere dovele do sistematskih pogubljenja i zataškavanja policije, prenosi Rojters.

Policija je to negirala navodeći da su skoro 7.000 ljudi koje su policajci ubili bili naoružani osumnjičeni koji su se opirali hapšenju.

Robredo se zalaže za to da se protiv droge bori iz zrdavstvene i socijalne perspektive, uključujući prevenciju i lečenje umesto pristupa koji se u najvećoj meri oslanja na policiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: