Pronađeno devet migranata u drvenom sanduku na auto-putu E70 VIDEO

Hrvatski policijski službenici u ranim jutarnjim satima pronašli su devetoro stranih državljana u drvenom sanduku u vozilu kojim je upravljao krijumčar.

Izvor: index.hr

Utorak, 05.11.2019.

18:59

Pronađeno devet migranata u drvenom sanduku na auto-putu E70 VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/ ASafaric

Policajci koji na području Policijske uprave vukovarsko-sremske pojačano postupaju zbog nezakonitih migracija danas su verovatno spasli živote ljudima koje su pronašli, piše Index.hr.

Naime, na hrvatskom delu auto-puta E70 u blizini odmorišta Rastovica policijski službenici su, prilikom kontrole teretnog vozila poljskih registracijskih oznaka, u njegovom teretnom prostoru uočili sanduk načinjen od građevinskih ploča iverice. Sanduk je bio zatvoren šrafovima, a iz njega su dopirali uznemireni glasovi više osoba.

Kada su sanduk otvorili, policijski službenici pronašli su i verovatno spasli živote devetoro stranih državljana (tri muškarca, dve žene i četvoro maloletnika). Naime, u trenutku otvaranja sanduka policijski službenici osetili su znatno povišenu temperaturu i ustajali vazduh. Osobama je odmah ponuđena medicinska pomoć, dok je Centar za socijalnu zaštitu maloletnicima imenovao posebnog zaštitnika", rekla je policija.

Daljim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi strani državljani nezakonito prešli državnu granicu. Sedam članova porodice iz Irana izrazili su nameru za podnošenjem zahteva za međunarodnom zaštitom, dok su dva državljanina Iraka ovu mogućnost odbili, pa su smešteni u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku do okončanja postupka readmisije.

Vozač teretnog vozila, 21-godišnji državljanin Ukrajine, uhapšen je zbog sumnje da je počinio kazneno delo protivzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, pa se nad njim sprovodi kriminalističko istraživanje.

Sa ovim kaznenim delom se u vezu dovode i 24-godišnji i 25-godišnji državljani Poljske koji su uhapšeni na MCGP Macelj i privedeni u PU vukovarsko-sremsku radi sprovođenja kriminalističkog istraživanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: