Šarčević zasadio prvo od 300 stabala u Studentskom gradu

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević danas je u Studentskom gradu simbolično zasadio prvo od 300 stabala.

Izvor: B92

Utorak, 05.11.2019.

14:18

Šarčević zasadio prvo od 300 stabala u Studentskom gradu
Foto: Promo

Ova stabla će biti zasađena u narednih godinu dana.

Ustanova Studentski centar "Beograd" je društveno odgovorna i na ovaj način želi da pruži kvalitetnije uslove za učenje i lični razvoj studenata.

"Na pošumljavanju je potrebno raditi kontinuirano i ovo je tek početak. U planu je i da proširimo kapacitete studentskih domova i nadamo se da će i na ovoj lokaciji biti izgrađen objekat za nova mesta što će biti od izuzetnog značaja za studente", izjavio je ministar Šarčević tokom obilaska Studentskog grada.

Današnja sadnja stabala simbolično je obeležavanje 3. novembra Svetskog dana čistog vazduha, a istovremeno i početak ozelenjavanja i hortikulturnog uređivanja studentskih domova.

Direktor Ustanove Studentski centar "Beograd", Goran Minić, je takođe zasadio stablo divljeg kestena i dodao da je danas zasađeno simbolično 50 sadnica, povodom 50 godina od osnivanja Ustanove i da će se sistematski nastaviti ova akcija kako bi studentski domovi bili lepša i zdravija mesta za život i rad.

Studentski dom Karaburma je poslednji studentski dom izgrađen u Beogradu 1978. godine i izgradnja novog objekta je od istorijskog značaja za obrazovanje i srpsko društvo. Potrudićemo se da ostavimo nešto za buduće generacije, kako u vidu zasađenog drveća tako i u vidu novih, modernijih kapaciteta za smeštaj i ishranu studenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: