Bečić zabrinut: Podaci ukazuju da se na Aleksandra Vučića priprema napad ispred zgrade RTS-a

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu rada službi bezbednosti Igor Bečić izrazio je zabrinutost za bezbednost predsednika Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Darko Vojinovic
Tanjug/AP Darko Vojinovic

On je izrazio zabrinutost na osnovu "operativnih podataka, koji ukazuju da se na Aleksandra Vučića priprema napad ispred zgrade RTS-a" i zahtevao od nadležnih da "u roku od odmah" te podatke razmotre.

Bečić je naveo da izražava veliku zabrinutost jer se kao inspiratori pominju ljudi apsolutno sposobni da urade stvari koje bi, kaže, mogle imati nesagledive posledice za Srbiju i ceo srpski narod.

"Da Dragan Đilas i Boško Obradović ne prezaju ni od čega i da im je ozbiljan naum da proizvedu nestabilnost u Srbiji jasno je svakom ko iole ozbiljnije prati njihove aktivnosti", naveo je Bečić.

Bečić veruje da je ponašanje Đilasa i Obradovića izraz njihove frustracije zbog toga što "beznačajna podrška" koju imaju kod građana, "ovih dana doživljava sunovrat", i nada se da to neće biti razlog za najcrnji scenario koji, kako ističe, pojedini mediji uveliko najavljuju.

"Upravo zbog toga, ponovo pozivam nadležne da ozbiljno shvate i do najsitnijeg detalja provere svaku informaciju kojom raspolažu, a koja ima bilo kakve veze sa navedenim slučajevima", rekao je Bečić i dodao da se iskreno nada da Srbija nikada više neće dozvoliti da joj se prošlost ponovi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras na Javnom servisu.

Najave Boška Obradovića i Dragana Đilasa da će, prilikom najavljenog gostovanja predsednika Aleksandra Vučića na RTS, demonstrirati ispred zgrade, "fizički ga ugrožavati i sprečavati u obavljanju dužnosti javna su objava građanskog rata" svima koji ne misle kao oni, ocenio je pokrajinski premijer Igor Mirović.

On je pozvao državne organe da obezbede da predsednik i svi građani koji su izloženi "divljačkom nasilju" budu zaštićeni, a odgovorni za svako kršenje zakona procesuirani.

"U protivnom, doći će do odgovora na nasilje sa scenariom i posledicama koje je nemoguće predvideti. Pribegavati nasilju u nedostatku jasne politike pojava je koja u Srbiji neće proći", poručio je Mirović u saopštenju koje ej dostavljeno medijima.

strana 1 od 124 idi na stranu